20150415_172856.jpg?1429648925

Amerikkalaiset suklaamuffinit mariannekuorrutteella

 

(noin 20 kpl)

Tarvitset:

4 dl vehnäjauhoja

2 dl fariinisokeria

0,5 dl sokeria

5-6 rkl tummaa kaakaojauhetta

2,5 tl leivinjauhetta

2 kananmunaa

3,5 dl maustamatonta jogurttia

100 g sulatettua voita

0,5 dl maitoa

130g (pandan suklaalevy) tummaa- tai maitosuklaata rouhittuna

 

Täyte:

1 pss Fazerin mariannerouhetta

1 prk valion creme fraichea

2 dl kuohukermaa

 

1 rkl vaniljakreemijauhetta

0,5 - 1 dl tomusokeria

 

Sekoita vehnäjauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Sekoita joukkoon sokerit sekä suklaarouhe. Vatkaa keskenään sekaisin kananmunat sekä jogurtti, lisää jauhoseos hiljalleen vatkaten sekaan vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi sulanut voi taikinan joukkoon.

Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 20 min. Kun muffinit ovat valmiita, jätä ne jäähtymään kuorrutteen teon ajaksi. Muffineiden tulee olla täysin jähtyneitä, kun kuorrute pursotetaan niiden päälle! :)

 

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää creme fraiche varovasti vatkaten kerman joukkoon. Siivilöi tomusokeri sekä vaniljakreemijauhe seokseen, vatkaa nopeasti sekaisin. Kääntele lopuksi joukkoon mariannerouhe.

Pursota muffinit kuorrutteella ja koristele haluamallasi tavalla. :)

 

 

WP_006146.jpg?1425803745

Mehevä suklaakakku (gluteeniton)

Tämä ihana suklaakakku on täydellinen valinta suklaan ystäville ja kaiken lisäksi on myös gluteeniton. Tämä kakku tulee ehdottomasti olemaan siskoni valmistujaisten juhlapöydässä Toukokuussa, koska käy niin monelle herkuttelijalle. :) Itse jaoin kakun valmiiksi 12:a palaan, mutta pienemmätkin palat taltuttavat makean nälän. ;)

Tarvitset

Pohjaan:

150 g tummaa suklaata

250 g voita

2,5 dl sokeria

5 munaa

2 dl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)

1 tl leivinjauhetta

 

Vuoan voiteluun:

Voita

Kookoshiutaleita (voi käyttää myös esim. gluteenittomia korppujauhoja)

 

Kostutukseen:

2 dl maitoa

2 tl vaniljasokeria

 

Täytteeseen:

50 g tummaa suklaata

2 dl kuohukermaa

0,5 prk vanilja-suklaamuru Skyriä (tai n. 100 g maitorahkaa)

ripaus sokeria

 

Lisäksi:

Mustaherukkahilloa

 

Kuorrutukseen:

1 levy pandan tummaa suklaata

100 g voita

1 rkl siirappia

 

Koristeluun:

2 dl kuohukermaa

vaniljasokeria

tummaa kaakaojauhetta

 

Voitele ja levitä kookoshiutaleet irtopohjavuoan (n.20-24 cm) reunoille. Laita vuoan pohjalle leivinpaperi.

Sulata suklaa mikorossa (öljytilkan kanssa) tai vesihauteessa, anna jäähtyä hieman.

Vaahdota voi ja 1 dl sokeria. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset erilleen. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää 1,5 dl sokeria pukkuhiljaa joukkoon, vatkaa kunnes vaahto on kiiltävää (marenkimaista).

Sekoita suklaa voi-keltuaisvaahtoon. Kääntele joukkoon varovasti valkuaisvaahto ja siivilöi lopuksi maissijauhot seokseen.

Laita seos vuokaan ja paista 175 asteessa 35-45 min. Irrota kakku vuoasta, kunnes se on jäähtynyt. Kumoa kakku tarjoiluvadille.

Suklaatäyte: Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon Skyr tai maitorahka. Lopuksi lisää suklaa seokseen ja mausta tarvittaessa sokerilla.

Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan ja kostuta molemmat puoliskot maito-sokeriseoksella. Levitä pohjan päälle ensin hillo ja sitten suklaatäyte. Laita toinen puolisko täytteiden päälle ja laita kakku maustumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Kuorrutus: Laita voi, suklaa ja siirappi kulhoon ja sulata varovasti mikrossa. Anna jäähtyä hieman ja levitä seos palettiveitsellä kakun päälle. Laita kakku kylmään jähmettymään. Jaa halutessasi kakku esim. 12 osaan ennen  koristelua.

Koristelu: Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla ja kaakaojauheella. Ruusut pursotin kakkunaulan päälle ruusutyllalla ja nostelin jokaisen palan päälle yhden koristeeksi :) Kakun voi tietenki koristella oman näköiseksi muillakin pursotustekniikoilla..

WP_006150.jpg?1425808126

Tarjoile ja hurmaa vieraat ;)

Huom! Kakku säilyy hyvänä muutaman päivän jääkaapissa.