Ohrarieskat
Pitääpäs aloittaa tämä bloggaaminen nyt ihan perinteisillä ohrarieskoilla, joita jo pienestä pitäen on mussutettu. Isoäitini ohjeella tehdyt ja vieläpä leivinuunissa paistetut rieskat maistuvat aina hyvälle kylmänä talvipäivänä. :)
Tarvitset:
(noin 20 kpl)
5 dl rasvatonta piimää
15 dl kylmää vettä
3 tl suolaa
n. 4 l ohrajauhoja
(osan ohrajauhoista voi korvata myös vehnäjauhoilla)
Laita kaikki ainekset sankoon ja sekoita kiinteäksi massaksi. Leivo taikinasta kaksi isoa pötköä ja jaa taikina noin 20:n osaan. Pyörittele palat ympyröiksi ja kauli niistä 2-3mm paksuisia rieskoja. Pistele rieskoihin puuhaarukalla kuviot ja paista kuumassa leivinuunissa muutamia minuutteja tai sähköuunissa 250-300 asteessa noin 15 min.
Mielestäni rieska on parhaimmillaan uunituoreena, mutta pakastan rieskoista aina suurimman osan, jotta näistä pystyy nauttimaan muulloinkin. :)
Kommentit