Mansikka-valkosuklaajuustokakku

20150427_190614.jpg?1430849143

 

Näin kesää silmällä pitäen tein tämmösen raikkaan mansikan makuisen juustokakun, joka passaa kuin nenä päähän mm. valmistujaisjuhliin. :) 

Tarvitset

Pohjaan:

175 g esim. kaura- tai digestivekeksejä ( itse käytin fourre lemoneita :D )

75 g voita

 

Täytteeseen:

4 liivatetta

0,5 dl vettä

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

250 g kotimaisia pakastemansikoita

1 pkt pandan valkosuklaata

3-4 dl kuohukermaa

 

Koristeluun:

valkosuklaata

mansikkahilloa hienona soseena ( esim. ekströms )

1 dl kuohukermaa

mansikkatomusokeria

ripaus vaniljakreemijauhetta

 

Pingota leivinpaperi 22 - 23 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita sulanut voi keksimurun joukkoon. Painele seos tasaiseksi vuoan pohjalle ja laita pohja kovettumaan jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmää veteen (n. 10 min ajaksi). Sulata suklaa varovasti esim. mikrossa ( jätä suklaasta 1 rivi sivuun koristelua varten ). Sulata myös mansikat ja sekoita hienoksi massaksi blenderissä.

Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää sokerit joukkoon, sekoita hyvin. Lisää joukkoon sulanut suklaa sekä mansikkasose.

Kiehauta vesi kattilassa ja puserra liivatteet joukkoon, jätä jäähtymäan siksi aikaa kun vatkaat kerman.

Lisää tuorejuustoseokseen liivateliemi ohuena nauhana ja sekoita seosta samalla hyvin. Kääntele jouokkoon vielä kerma.

Ota pohja jääkaapista ja kaada massa vuokaan, tasoita. Laita kakku hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai hyydytä kakku pakastimessa. Jos pakastat kakun muista, että sen sulamiseen menee muutama tunti!

Koristelu:

Laita kakun päälle mansikkahilloa ja tasoita hyvin, raasta valkosuklaa hillon päälle.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon tomuusokeri. Mikäli haluat massasta jämäkämpää, lisää joukkoon myös vaniljakreemijauhetta. Pursota haluamallasi tavalla. :)

 

 

20150221_102514.jpg?1427826338

Tässä juustokakussa maistuu ihanasti pähkinät, suklaa seka pehmeät vaahtokarkit.. Ensimmäistä kertaa kokeilin Rocky Roadia tässä muodossa ja tosiaankin toimii. :)

 

Rocky Road juustokakku

Tarvitset

Pohjaan:

200g domino-keksejä

80g voita

 

Täytteeseen:

4 liivatetta

0,5 dl vettä

200g tuorejuustoa

250g tummaa- tai maitosuklaata

0,5 - 1dl sokeria

3 dl kuohukermaa

suolapähkinöitä

1 pss Väiski-vaahtokarkkeja

(valkosuklaata)

 

Pingota leivinpaperi 22 - 23 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa keksit. Sekoita sulatettu voi keksimurun joukkoon. Levitä seos lusikalla vuoan pohjalle. Paloittele osa vaahtokarkeista ja painele ne varovasti suolapähkinöiden kanssa pohjan päälle. Jätä osa vaahtokarkeista, suolapähkinöistä sekä 50g suklaata koristeluun. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 min. Sulata suklaa (200g). Sekoita keskenään tuorejuusto sekä sokeri, lisää suklaasula joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Kiehauta vesi kattilassa ja puserra liivatteista ylimääräinen vesi pois, lisää liivatteet yksitellen veteen ja anna jäähtyä hieman.

Sekoita liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Kääntele lopuksi kerma massan sekaan.

Laita kakku jäähtymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai nopeampi keino on laittaa kakku pakkaseen.

Koristele hyytynyt kakku suolapähkinöillä, vaahtokarkeilla, suklaamuruilla ja valkosuklaasulalla.

Nauti! :)

 

 

WP_005801.jpg?1425394729

Helppo juustokakku

Tätä helppoa juustokakkua olen tehnyt jo monta vuotta. :) Sen lisäksi, että tämä maistuu tosi hyvälle, on tästä helppo muokata erilaisiksia juustokakkuversioita. Suosittelen testaamaan!

Tarvitset:

Pohjalle:

175-200 g kaurakeksejä

75 g rasvaa

 

Täyte:

4 liivatetta

0,5 dl vettä

200 g tuorejuustoa

1 dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

3 dl kuohukermaa

Pingota leivinpaperi 22 - 23 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa keksit. Sekoita sulatettu voi keksimurun joukkoon. Levitä seos lusikalla vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin kovettumaan täytteen teon ajaksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 min. Sekoita keskenään tuorejuusto ja sokerit (notkista tuorejuusto kunnolla). Laita vesi kattilaan ja kiehauta, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää veden joukkoon. Jätä jäähtymään siksi aikaa kun vatkaat kerman.

Sekoita liivate-vesiseos ohuena nauhana tuorejuustomassan sekaan ja nostele lopuksi kerma seoksen joukkoon. Laita seos kaurakeksipohjan päälle ja anna kakun jäähtyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai laita kakku pakastimeen.

Huom! Jos kakun laittaa pakastimeen, niin varaa sen sulamiseen muutama tunti.

Kaku voi koristella marjoilla, hedelmillä tai esim. mangopiltillä. :)