20150226_164938.jpg?1425463803

Nämä Kinuski-vaniljaviinerit olivat kokeilussa ensimmäistä kertaa, mutta olivat kyllä kokeilemisen arvoisia. Voi-fariinisokeritäyte karamellisoitui ihanaksi kinuskiksi ja mantelit kruunasivat vielä maun. :) Mantelit voi halutessaan jättää pois, mutta passasivat tosi hyvin näihin viinereihin.

Vinkki! Kinuskitäytteen voi korvata myös paistonkestävällä hillolla!

Kinuski-vaniljaviinerit manteleilla (10 kpl)

Tarvitset:

1 pkt lehtivoitaikinaa

isoja pullavuokia

Kinuskitäytteeseen:

n. 100g voita

1,5 - 2 dl fariinisokeria

1 dl mantelirouhetta

(ripaus vaniljakreemijauhetta)

Vaniljakiisseliin:

2 dl maitoa

3 rkl vehnäjauhoja

1 rkl sokeria

1 rkl voita

1 muna

2 - 3 tl vaniljasokeria

Tai!

3 dl kylmää vettä

ja 1 dl vaniljakreemijauhetta

Koristeluun:

kermaa

vaniljasokeria

mantelilastuja

 

Ota lehtivoitaikina sulamaan hyvissä ajoin ennen viinereiden tekoa tai laita levyt pellille ja uuniin 50 asteeseen niin, että levyjä voi työstää.

Vatkaa hieman pehmennyt voi, fariinisokeri sekä mantelirouhe kovaksi massaksi. Lisää halutessasi vaniljakreemijauhetta. Huom! Sokerin määrää voi halutessaan lisätä, kunhan seos on jämäkkää. Itse tein näppituntumalla. :D Laita seos jääkaappiin kiisselin teon ajaksi.

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, lisää muut aineet. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tarpeeksi jämäkkää. Anna jäähtyä hetken. Tai jos teet vaniljakreemi-vesiseoksen, vatkaa seosta keskinopeudella noin 5 min.

Leikkaa sulaneet lehtivoitaikinalevyt kahtia, jotta niistä tulee 10 neliötä. Laita vaniljakiisseli pursotinpussiin ja pursota jokaiseen neliöön vaniljakiisselistä rengas ja paina jokaisen neliön kärki keskelle kiinni. Laita Kinuskitäytettä nokare jokaisen viinerin keskelle. Laita viinerit pullavuokiin ja paista 225 asteessa, niin että viinerit ovat killanruskeita (n. 12-15 min).

Koristele jäähtyneet viinerit vatkatulla kermalla ja mantelilastuilla. Päälle voi halutessaan ripotella vielä tomusokeria.

Ja eikun nauttimaan :)